Načelo delovanja stroja za peskanje jeklenih plošč

- 2023-03-15-

Načelo delovanjastroj za peskanje jeklenih ploščkot sledi:


Polžni transporter:najprej bo obdelovanec, ki ga je treba očistiti, poslan v komoro za peskanje s pretočnim strojem za peskanje skozi vijačni transporter. Polžni transporter je posebna transportna naprava. Z delovanjem vijačnice potiska obdelovanec naprej in nadzoruje hitrost in smer gibanja obdelovanca.


Turbina za peskanje:Ko obdelovanec vstopi v komoro za peskanje, začne delovati visokohitrostni rotacijski stroj za peskanje. Peskalnik je opremljen z visokohitrostnim rotirajočim rotorjem, ki ga poganja električni motor ali hidravlični tlak za ustvarjanje visoke hitrosti vrtenja. Istočasno se preko stroja za peskanje v stroj za peskanje razprši visokohitrostna gibljiva sačma ali jeklena sačma. Ti streli ali jekleni streli udarijo po površini obdelovanca, da očistijo rjo, oksidacijo, olje in druge nečistoče na površini.


Sistem za odstranjevanje prahu:velika količina prahu in odpadnih plinov bo nastala v prostoru za peskanje pretočnega peskalnega stroja. Za zaščito okolja in zdravja operaterjev mora biti oprema opremljena tudi z učinkovitim sistemom za odstranjevanje prahu. Sistem za odstranjevanje prahu predvsem filtrira in predeluje ustvarjeni prah in odpadne pline skozi filtrirni element, odstranjevalec prahu in druge naprave.

Načelo delovanja stroja za peskanje jeklenih plošč je razmeroma preprosto, vendar je treba paziti na stanje delovanja in vzdrževanje opreme, da se zagotovi normalno delovanje in učinek čiščenja opreme.



steel plate shot blasting machine