Previdnostni ukrepi za preskusni stroj stroja za peskanje na gosenicah

- 2021-09-22-

1. Pred delom mora upravljavec najprej razumeti ustrezne predpise v priročniku za uporabo pajkastroj za peskanje, in v celoti razumeti strukturo in funkcijo opreme.

2. Pred zagonom stroja mora upravljavec preveriti, ali so pritrdilni elementi ohlapni in ali gladko stanje stroja izpolnjuje zahteve.

3. Stroj za peskanje na gosenicah zahteva natančno namestitev. Pred zagonom stroja je treba za vsako komponento in motor izvesti preskus z enim samim delovanjem. Vrtenje vsakega motorja mora biti natančno, gosenični in dvižni jermeni morajo biti zmerno napeti in ne sme biti odstopanja.

4. Preverite, ali tok brez obremenitve vsakega motorja, dvig temperature ležaja, reduktor in naprava za peskanje delujejo pravilno. Če se odkrijejo težave, je treba dejavnike pravočasno raziskati in prilagoditi.

5. Ko pri preskusu posameznega stroja ni težav, se lahko zaporedno izvede preskus prostega teka za zbiralnik prahu, dvigalo, boben za vrtenje naprej in napravo za peskanje. Čas prostega teka je ena ura.

Struktura stroja za peskanje na gosenicah:

Stroj za peskanje na gosenicah je majhna čistilna oprema, ki je v glavnem sestavljena iz čistilne sobe, sklopa za peskanje, dvigala, separatorja, vijačnega transporterja, cevovoda za odstranjevanje prahu in drugih delov. Čistilna soba Čistilna soba je izdelana iz jeklene pločevine in profilne jeklene varjene konstrukcije. Je zaprt in prostoren delovni prostor za čiščenje obdelovancev. Vrata se odpirajo navzven, kar lahko poveča prostor za čiščenje vrat.